Waarom een hybride auto?

24-07-2020

Waarom een hybride auto?

img-9792

Hybride auto. Twee motoren, één bestemming. Waar ze voorheen bijna nooit voorkwamen, zie je ze tegenwoordig in allerlei merken en types. Technisch zijn deze modellen dan ook met grote sprongen voorruit gegaan. Maar wat houdt een hybride auto nu eigenlijk precies in?

De letterlijke vertaling van hybride is ‘kruising’ of ‘mengvorm’. Een combinatie van een traditionele verbrandingsmotor met een elektromotor en accu. Als je rijdt wordt de accu opgeladen door een generator die wordt aangedreven door een brandstofmotor. Als ware krijgt de brandstofmotor continu een duwtje in de rug als er minder vermogen beschikbaar is. Ook met snel optrekken kan de elektromotor een handje helpen. Op deze manier wordt het rendement van de motor maximaal, maar erg zuinig gebruikt.

Wist je dat de eerste hybride auto al in 1899 is ontwikkeld? Best gek als je bedenkt dat de hybride auto anno 2020 pas echt populair is geworden. Bedenker van de hybride auto was de toen 24-jarige Ferdinand Porsche waarbij de basis werd gemaakt voor Porsches latere roem.

 

Voordelen van hybride auto’s

Milieuvriendelijk – Bij een hybride auto komt er nauwelijks uitstoot vrij. Vooral in drukke steden is dit een groot voordeel. Hier is de elektromotor volledig in zijn element, waarbij er voortdurend afgeremd en opgetrokken moet worden. Hybride auto’s hebben een stuk lagere co2 uitstoot in vergelijking met uitsluitend een benzine of dieselmotor.

Imago – Tegenwoordig is het belangrijk dat we met het milieu bezig zijn en moeten blijven. In deze tijd worden de hybride auto’s niet alleen in de samenleving geaccepteerd, maar als noodzakelijk gezien. Heb je bijvoorbeeld een bedrijf en vind je het belangrijk dat je een bepaald imago uitstraalt? Dan is dit ook voor jou een goede reden om met een hybride auto een statement te maken. Hybride staat voor innovatie. Blijf jij achter?

Keuze – Een van de grootste voordelen van hybride rijden is dat je een keuze hebt. Je kan korte afstanden voor een snelle boodschap volledig elektrisch rijden. Lange afstanden kan je gemakkelijk overbruggen met benzine en of diesel. De angst hebben dat je zonder stroom komt te zitten, is niet nodig. Het beste van het beste uit twee werelden. Dat is hybride.

Financiële voordelen – Wanneer er wordt gekozen voor een hybride, krijg je korting op de wegenbelasting. Je betaalt de helft van het normale tarief tot ten minste 2024. In 2025 betaal je driekwart en pas vanaf 2026 het volledige bedrag.

Lager verbruik – Tegenwoordig kun je bijna overal en altijd je hybride auto opladen. Thuis, s ’nachts, overdag, in de stad, op kantoor of aan een snellader onderweg. Plug it in. Het kan overal. Of je nu persé veel gebruik van al deze locaties gaat maken, is een ander verhaal. Met een hybride auto hoef je namelijk überhaupt minder vaak of snel naar een pomp. Ook dit wordt dan een stukje goedkoper.

 

Nieuwsgierig geworden? Kom eens kijken in de showroom en wie weet rijd jij binnenkort geruisloos terug naar huis!