9.5
Klanten gaven ons totaal afgelopen 12 maanden gemiddeld een 9.5 op basis van 31 beoordelingen
Neem contact op: 0475 428600

Een unieke Alpina B10 4.6 V8 Switchtronic uit 2002. Geheel origineel met slechts 89000km! Van het facelift model in deze fantastische kleur genaamd ‘Estoril Blauw’ zijn slechts 3 exemplaren ooit van de band gerold! Dit voertuig is sinds twee weken te aanschouwen in onze showroom. Op onze socials is dit model dan ook niet onopgemerkt gebleven dus dachten we jullie iets meer informatie te geven over dit specifieke model en unieke merk!

(Deze Alpina is de eerste van het facelift type uit 2002. Dit ook staat vermeld op een badge wat subtiel in het plafond is verwerkt. Daarnaast staat dit ook vermeld in het Alpina register, aangezien iedere Alpina uniek is samengesteld)

Deze Auto is door Alpina besteld als BMW 540 bij de fabrikant in München. Na ontvangst is deze BMW totaal gedemonteerd. De motor werd opgeboord van 4.4 naar 4.6 liter. Buiten dit, is het volledige interieur vervangen door zeer luxe lederen bekleding die is afgewerkt met het kenmerkende Alpina stiksel. Ook de automatische versnellingsbak is verder uitgebreid met de gepatenteerde switch-tronic automaat die via het stuurwiel kan worden bediend. Ook de kofferbakmat is zelfs opnieuw gestoffeerd en voorzien van het Alpina stiksel. Doordat de carroserie volledig “ naakt” is, kan de unieke lak Esterile blauw metallic worden gespoten in maar liefst 5 lagen. Als finishing touch, een bescheiden achterspoiler op de achterklep en uiteraard voorzien van de kenmerkende Alpina multispaakvelgen met verborgen ventielen. Last but not least werd de Alpina voorzien van de wereldberoemde striping.

Deze Alpina is besteld door een liefhebber in Japan en jarenlang vertroeteld getuige de onderhoudsfacturen die meegeleverd worden. In Japan rijden ze normaal in RHD auto’s maar wordt het als statussymbool gezien om een Europese auto als links gestuurd te bestellen. Doordat Japan een relatief klein eiland is, wordt er weinig gereden met auto’s. In 2007 is de Alpina naar Europa verhuisd en heeft in die periode twee liefhebbende eigenaren gehad die de B10 optisch en technisch in topstaat hebben behouden!

Deze Alpina B10 heeft door deze transformatie 347pk gekregen en een totaal andere uitstraling en rijgenot dan een standaard BMW 540i en mag met trots de naam Alpina dragen! Heb je geen tijd om naar de showroom te komen? We got you! We hebben een filmpje opgenomen waarbij je een goed beeld krijgt van de Alpina. Deze kan je terugvinden op ons Instagram- of facebookaccount genaamd ‘dcovaniersel’. Wil je meer weten over hoe het Alpina merk is ontstaan? Lees dan lekker verder!  

Laten we beginnen bij het begin. Alpina is een Duitse automobielconstructeur, die zijn gamma baseert op BMW-modellen. In 1963 lanceerde BMW de BMW1800. Een jaar later na de lancering van de 1500. Hij was sneller, pittiger en krachtiger dan zijn voorganger door een dubbele carburator, gecreëerd door de jonge ingenieur Burkhard Bovensiepen. De modellen daarna waren van de 02-reeks die continu hun voorgangers wisten te overtreffen. De BMW 2002ti was hét topmodel van het merk, maar één model wat toch sneller was dan de top was de BMW Alpina 2002.

Vanaf 1968 was het merk Alpina aanwezig in het Europese toerwagenkampioenschap. In 1970 en 1973 wonnen ze deze dan ook en later in 1970 ook de 24 uur van Francorchamps. Het was een groot succes. Grote namen zoals Derek Bell of Hans Stuck waren o.a. coureurs die voor dit grote merk de competitie aangingen. Na een tiental jaar stopte Alpina met de competitie. De voornaamste reden hiervoor was dat het bedrijf ondertussen officieel erkend werd als autoconstructeur.

Door innovatie wist Alpina toch haar plaats op de markt te behouden. Vanaf 1985 kregen alle modellen een katalysator en daar op volgde in 1992 de allereerste constructeur met een manueel/sequentieel bedienbare automaat (Switch-Tronic). Vier jaar later lanceerde het merk de elektrisch verwarmde katalysator, die een enorme vooruitgang betekende op vlak van de uitstoot van schadelijke gassen.

AlPINA is een exclusief merk voor een kleine groep kenners die op zoek zijn naar iets speciaals en er van willen genieten. Voertuigen voor echt auto-fijnproevers. Het zijn waarschijnlijk ‘s werelds meest bekende individuele auto’s op basis van BMW die zijn ontwikkeld in een klein familiebedrijf in een vriendschappelijke samenwerking gedurende meer dan 50 jaar. Veel aandacht voor detail. Daar staan ze voor. Vandaag de dag runt Burkard Bovensiepen het bedrijf samen met zijn twee zonen. De nauwe samenwerking tussen BMW en Alpina heeft de basis gevormd voor het grote succes van dit merk. Op deze manier is alles erg individueel geproduceerd maar voldoen alsnog aan hoge kwaliteitsnormen!

Interesse? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder!

Een unieke Alpina B10 4.6 V8 Switchtronic uit 2002. Geheel origineel met slechts 89000km! Van het facelift model in deze fantastische kleur genaamd ‘Estoril Blauw’ zijn slechts 3 exemplaren ooit van de band gerold! Dit