9.5
Klanten gaven ons totaal afgelopen 12 maanden gemiddeld een 9.5 op basis van 36 beoordelingen
Neem contact op: 0475 428600

Wanneer je een auto wilt gaan leasen is het verstandig om je te oriënteren op de gewenste leasevorm. Er bestaan verschillende leaseconstructies waarbij elke constructie zijn eigen voorwaarden heeft met de bijbehorende voor- en nadelen.
Wil je een leaseconstructie die bij je past dan is het van belang om te weten waar je aan toe bent als je een keuze maakt. 

Even de constructies op een rijtje: 

Operational lease

Dit lijkt in eerste instantie de meest goedkope vorm van leasen. Je betaalt een X bedrag per maand en in ruil voor dat bedrag heb je het recht om in de leaseauto van jouw keuze te rijden. Het kan ook goed vergeleken worden met een huurauto. Alle kosten die hierbij komen zoals: wegenbelasting, onderhoud en je verzekering zijn in de prijs meegenomen. Aan het einde van je contract lever je de auto weer in bij je leasemaatschappij. Je wordt dus geen eigenaar van de auto. Eventueel is er bij verschillende leasemaatschappijen de mogelijkheid om de auto aan het einde van je contract te kopen. Tijdens de contractperiode is de leasemaatschappij economisch en juridisch eigenaar. Je kan de auto dus niet in je balans zetten, wat voor zakelijke klanten nog wel eens een wens is. 

Financial lease

Deze constructie werkt net iets anders. Bij financial lease blijft de leaseauto juridisch gezien van de leasemaatschappij totdat je het laatste maandelijkse termijn (en eventueel een overeengekomen slottermijn) hebt betaald. Het economisch eigendom ligt wel bij jou. Hij mag dus op de balans gezet worden en de kosten van de leaseauto weer aftrekken als investering. Aan het einde van je contract wordt de auto eigendom van jou. Dit is dus ook te vergelijken met een huur-koop. De maandelijkse kosten liggen vaak wel hoger bij financial lease dan bij operational lease. 

Het kan zijn dat je startende ondernemer bent en je met vragen zit welke lease constructie het beste bij je past. Wij bij DCO Van Iersel kunnen je heel goed hierover informeren. We kunnen een offerte voor je aanvragen bij verschillende leasemaatschappijen. Wij zijn aan niemand gebonden en werken vanuit de klant en niet vanuit de maatschappij. 

Zo is deze Porsche Taycan 4S Performance bij ons al te leasen vanaf 1.432,- per maand!

Mocht je vragen hebben dan kan je ons bereiken op 0475-428600

Wanneer je een auto wilt gaan leasen is het verstandig om je te oriënteren op de gewenste leasevorm. Er bestaan verschillende leaseconstructies waarbij elke constructie zijn eigen voorwaarden heeft met de bijbehorende voor- en nadelen.Wil