9.5
Klanten gaven ons totaal afgelopen 12 maanden gemiddeld een 9.5 op basis van 31 beoordelingen
Neem contact op: 0475 428600

Zoals bij de meeste mensen wel bekend is, bestaat er een ruim aanbod aan gebruikte auto’s in Nederland. Toch is het vaak moeilijk om jouw droomauto gespecificeerd op kleur en type zo 1, 2, 3 te vinden. Dit, omdat je toch ook zoekt naar een goed onderhouden auto met weinig kilometers op de teller. Door al deze factoren blijft de keuze echter erg beperkt.

4 voordelen aan importauto’s uit Duitsland:

1. Luxere auto’s

Duitse auto’s zijn over het algemeen veel completer uitgerust met zaken zoals o.a. stoelverwarming, head-up display, panoramadak, adaptive cruise control en nog veel meer.

2. Beter onderhoud

Duitse consumenten houden zich veel strikter aan de onderhoudsintervallen die de fabrikant voorschrijft dan andere consumenten. Als de Duitse consument bijvoorbeeld wordt geadviseerd om na 25.000 km in één jaar terug te komen voor een onderhoudsbeurt, zou de Duitse consument dit doen. Ook als die 25.000 km nog niet is behaald. Een Nederlandse consument kijkt hier toch anders naar. Over het algemeen blijkt het dat Nederlanders sterk de neiging hebben om die onderhoudsbeurt toch nog een jaartje uit te stellen, aangezien die nog lang niet aan die 25.000 km zat in dat jaar. Maar ook in de kleinere dingen wat betreft onderhoud zie je verschil.

Duitse import

Heb je bijvoorbeeld een krasje op je auto? Een Duitse consument tipt het niet bij en laten het er zeker niet bij zitten. Er wordt meteen gespoten zodat de auto weer in nieuwstaat verkeerd. Wat een klein verschilt lijkt, kan toch grote impact hebben op het resultaat.

Duitse import

3. Zo goed als nieuw

Er wordt vaker gedacht dat importauto’s schadeauto’s betreft, maar dit is in 95% van de importauto’s niet het geval. Sterker nog, het is in Duitsland strafbaar om bij verkoop niet te vermelden dat de auto een schadeverleden heeft. Echter, is het wel zo dat er een kans bestaat om een schadeauto geleverd te krijgen als deze onder de gemiddelde prijs wordt aangeboden.

Met name in de regio Berlijn komt dit veel voor, aangezien er vanuit deze Duitse hoofdstad veelal zaken worden gedaan met o.a. wit Rusland en Polen. Hier worden erg veel schadeauto’s goedkoop opgelapt en op de Duitse markt door handelaren vervolgens weer aangeboden.

4. BTW-voordeel

Om de Duitse economie te stimuleren vanwege de lockdown als gevolg van Covid19, heeft de Duitse overheid besloten om de BTW tijdelijk, t/m 31-12-2020 te verlagen van 19% naar 16%. Dat scheelt maar liefst 5% met de Nederlandse BTW. Als u particulier koopt kunnen wij, als DCO import, er voor zorgen dat dit BTW-voordeel in uw nieuwe auto wordt verwerkt.


Vraag niet hoe het kan… profiteer ervan!

Zoals bij de meeste mensen wel bekend is, bestaat er een ruim aanbod aan gebruikte auto’s in Nederland. Toch is het vaak moeilijk om jouw droomauto gespecificeerd op kleur en type zo 1, 2, 3