9.5
Klanten gaven ons totaal afgelopen 12 maanden gemiddeld een 9.5 op basis van 31 beoordelingen
Neem contact op: 0475 428600

Youngtimers. Prachtige auto’s die minimaal 15 jaar oud zijn. Auto’s van 2005 en eerder. Je ziet ze veel bij ZZP-ers. Een mooie Mercedes, dikke BMW of een klassieke Porsche. ‘De zaken zouden wel goed lopen’, is wat de meeste voorbijgangers zouden denken. Maar dat hoeft niet altijd helemaal waar te zijn. Er bestaat namelijk zoiets als de ‘youngtimer regeling’. Hierbij maakt een onderneming gebruik van fiscale mogelijkheden om een zakelijke auto een stuk goedkoper te rijden. Nooit van gehoord? Wij gaan het je uitleggen.

Youngtimer regeling 2020

Met een youngtimer regeling kunnen ZZP-ers of MKB-organisaties een stuk voordeliger rijden. En dan hebben we het ook wel echt over de big deal. Auto’s die in de top staan, sportauto’s etc. Representatieve auto’s waar je dit keer niet op leeg loopt. Hey! Wat tegenwoordig niet allemaal kan.. 😉 Maar waarom scheelt het je zoveel geld bij de aanschaf van een youngtimer? Je voorkomt de hoge bedragen van bijtelling aan de belastingdienst. Bij een jongere auto betaal je bijtelling over de nieuwwaarde/cataloguswaarde. Bij youngtimer wordt de bijtelling berekend op basis van de dagwaarde, waarbij 35% bijtelling is van deze dagwaarde.

Youngtimer regeling

Hoe het werkt

Een BMW M5 van 15 jaar oud voor dezelfde prijs als een nieuwe VW Polo. Hoe zit dit nou? Wanneer je een zakelijke auto aanschaft en privé 500 kilometer of meer gebruikt, betaal je bijtelling. Bijtelling is het percentage over de waarde van de auto die bij je inkomen wordt opgeteld. Over dit bedrag wordt je inkomstenbelasting berekend. Bij niet-youngtimers, auto’s tenminste jonger dan 15 jaar, is dit bedrag maximaal 25% over de cataloguswaarde. Bij een youghtimer is dit percentage 35%. Maar, die 35% wordt echter geheven over de dagwaarde waardoor zowel de bruto als netto bijtelling veel lager zijn.

Het voordeel

De grootste voordelen van een youngtimer zijn dat je een exclusieve, minimaal 15 jarige luxe auto kunt aanschaffen via jou bedrijf, ongeacht welke rechtsvorm. Alle jaarlijkse kosten zoals onderhoud, reparatie, brandstof, onderhoud en verzekering kunnen zakelijk geboekt worden tegen een zeer geringe bijtelling van 35% van de taxatieprijs. Stel, je wilt een Lexus (zoals afgebeeld) kopen van €15950,- , dan is de bijtelling bij 40% loonbelasting als volgt: 35% van € 15950,- = € 5600,- * 40% lb = €2240,- bijtelling per jaar :12 is € 182,- per maand aan bijtelling. Ieder bonnetje hiervoor kan je overigens indienen op je zaak.

Je kunt er ook voor kiezen om een taxatierapport te maken van bv € 10.000,- van die Lexus waarbij dezelfde berekening geldt. Hierdoor rij je dus voor net wat meer als €100,- als een CEO rond.

Een relatief moderne, luxueuze auto zakelijk rijden tegen een super aantrekkelijke prijs. En wat voor auto’s. We hebben het bijvoorbeeld over de BMW M5, Audi RS4 of een Porsche 911! Dat is het voordeel van de youngtimer regeling.

Youngtimer regeling 2020

Heb jij vragen over deze regeling? Wij leggen het je haarfijn nogmaals aan je uit! Bekijk ons aanbod op www.dcovaniersel.nl

Youngtimers. Prachtige auto’s die minimaal 15 jaar oud zijn. Auto’s van 2005 en eerder. Je ziet ze veel bij ZZP-ers. Een mooie Mercedes, dikke BMW of een klassieke Porsche. ‘De zaken zouden wel goed lopen’,